Online dating profiel succesvol maken

Tegenwoordig zijn er veel mensen druk bezig met online dating. Daarbij krijgt de één al snel succes en vindt op korte termijn de ideale partner en een ander lukt het maar steeds niet om een geschikte partner te vinden. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals het overkomen van de eerste indruk bij een ander. De eerste indruk is net als in het echte leven ook bepalend bij het online daten en wordt verkregen aan de hand van het dating profiel. Een belangrijke start voor succes online daten begint bij het aanmaken van een goed profiel. Het profiel bepaalt namelijk de eerste indruk die potentiële partners van je krijgen. Er zal hier dan ook aandacht worden besteed aan het maken van een succesvol online dating profiel.

Profielfoto
Facebook profielfoto dating De visuele instelling die mensen eigen is, maakt dat er automatisch naar een foto bij het profiel gekeken wordt.
Het is dan ook belangrijk om een juiste profielfoto op een online dating site te plaatsen.

De anderen kunnen dan een indruk krijgen van hoe je eruit ziet. De achtergrond van de foto kan echter ook een rol spelen en een extra dimensie geven aan je uitstraling op de foto. Avonturiers of liefhebbers van actie en sport kunnen voor een dynamische achtergrond op de foto kiezen. De achtergrond van de foto kan dus indirect ook een boodschap overbrengen.

Op elke datingsite zijn er wel foto's te vinden van dames in een bikini of mannen in hun blote body om hun sixpack te showen. Een dergelijke foto zal altijd veel bekijks trekken, maar geeft niet direct een beeld van je eigen persoonlijkheid. Het laat zelfs een meer oppervlakkige uitstraling zien, waarbij het lichaam als voornaamste punt wordt getoond. Een dergelijke profielfoto zal in elk geval niet standaard leiden tot het succesvol online daten om een serieuze partner te vinden.

De eerste echte date is natuurlijk ook belangrijk, maar dan is het wel handig om er niet totaal anders uit te zien dan op de profielfoto. Een foto van vijf jaar terug gebruiken wordt dan ook niet aangeraden. Gebruik dus vooral een recente foto van jezelf als profielfoto, zodat een ander niet op het verkeerde been wordt gezet.

Spelfouten
Spelfouten voorkomen is natuurlijk ook belangrijk, want fouten in de tekst bij het profiel leiden meteen af. Bovendien lijkt het alsof er dan snel wat geschreven is en er geen sprake is van zorgvuldigheid. Lees daarom altijd de tekst van je eigen dating profiel goed door om te voorkomen dat er typefouten of spelfouten in komen te staan. Kopieer desnoods de tekst naar Word om daar een spellingscontrole op je tekst te laten uitvoeren.

Gebruikersnaam
Het kan voorkomend dat je op een datingsite je eigen naam moet gebruiken, maar meer sites bieden de mogelijkheid om een gebruikersnaam aan te maken. Op die manier kun je in het begin dus vrij anoniem contact leggen met andere singles en zij met jou. Je kunt zelf een gebruikersnaam bedenken en ook daarbij kun je rekening houden hoe je overkomt. Kies je voor een naam als lovergirl of hotboy dan wek je een compleet andere indruk dan voor bijvoorbeeld een gebruikersnaam te kiezen die uit een combinatie van je voor- en achternaam bestaat, waarbij je echte naam natuurlijk niet te herleiden is. Fantasienamen kunnen natuurlijk ook, zoals bloem, sporter of een andere benaming die recht doet aan je karakter en persoonlijkheid. Overigens is uit onderzoek gebleken dat 'normale' namen het meest serieus genomen worden.

Aantrekkingskracht
Bij het bedenken van een tekst voor je dating profiel kun je rekening houden met het type partner die jij wilt leren kennen. Er wordt vaak gesteld dat tegenovergestelde persoonlijkheden elkaar aantrekken, maar dat hoeft bij online dating natuurlijk niet zo te zijn. In het profiel willen de mensen graag lezen wat men zelf ook interessant vind en hoe iemand in het leven staat. Ben jij op zoek naar een actief en avontuurlijk persoonlijk, dan kun je ook jezelf als avontuurlijk en actief omschrijven. De kans is dan namelijk groter dat je ook daadwerkelijke avontuurlijke en actieve personen aantrekt via je profiel. Krijg je steeds reacties van anderen die eigenlijk niet bij je passen, dan is het wellicht verstandig om je eigen profiel nog eens onder de loep te nemen en zo nodig aanpassingen te doen.

Eisen
Het is natuurlijk heel eenvoudig om online een lijst met eisen te presenteren waaraan je toekomstige partner zou moeten voldoen. Maar het is niet verstandig om meteen een hele lijst met eisen op tafel te gooien, want dat zou je in het echte leven toch ook niet meteen doen. Natuurlijk mag je voor jezelf wel eisen in je hoofd hebben, maar plaats deze eisen toch maar niet meteen op je profiel. Dat schrikt namelijk af. Potentiële kandidaten zullen dan niet snel geneigd zijn om verder met je in contact proberen te komen.

Originaliteit
Het is natuurlijk lastig, maar probeer in elk geval wel origineel te zijn bij het samenstellen van je dating profiel. Je komt namelijk enorm veel clichés tegen bij profielen, zoals het leuk vinden om op het strand te wandelen of een bioscoopfilm te kijken. Zorg ervoor dat jij je onderscheidt van de andere profielen, want dan heb je kans om wel op te vallen tussen alle singles op de datingsite. Elk mens is uniek en jij kunt je eigen uniekheid tot uitdrukking brengen in je profiel door origineel te zijn.

Controleren
Nadat je een profiel hebt opgesteld is het aan te raden om deze bijvoorbeeld door je beste vriend of vriendin eens na te laten lezen. Dat zijn personen die je goed kennen en objectief kunnen beoordelen of wat er in het profiel staat ook overeenkomt met de werkelijkheid.

Met bovenstaande tips over het samenstellen van een succesvol online dating profiel kun jij gevonden worden door leuke potentiële levenspartners. Je krijgt met een succesvol profiel namelijk veel meer contacten die zich echt tot jouw persoonlijkheid voelen aangetrokken. Mocht je toch nog veel berichten krijgen van personen die niet bij jou passen, dan kun je altijd nog even je profiel controleren en kijken welke wijzigingen je het beste kunt aanbrengen.

Dating site van de week Lexa

Lexa telt momenteel bijna 2 miljoen Nederlandse leden wat de kans op een leuke date aanzienlijk verhoogt.

Dating site van vorige week Be2

Be2 is hard op weg om de grootste datingsite van Nederland te worden!