Lexa

Naar de Lexa website Lexa Dating is in een paar jaar tijd tot een van de populairste dating sites in Nederland gegroeid. De naamsbekendheid werd vanaf het begin steeds vergroot door onder meer campagnes via de televisie uit te zenden. Dat heeft zeker vruchten afgeworpen, want een onderzoek heeft uitgewezen, dat Lexa.nl de grootste naamsbekendheid heeft van alle online dating sites in Nederland. Lexa wordt daarbij overigens op de voet gevolgd door Relatieplanet.nl, die overigens meer leden heeft.

Lexa richt zich op een breed publiek en dus niet op een specifieke doelgroep, zoals senioren of hoger opgeleiden. De website is in de loop der jaren ook verder ontwikkeld met verschillende verbeteringen. Op de site staat vermeld dat er zeker twee miljoen personen op enig moment gebruiker van de dating site zijn geweest.

De dating site biedt meerdere opties om op een eenvoudige manier met andere singles in contact te komen. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van het chatprogramma Lexamessenger of van Lexa Live. Er wordt door de website een geld terug garantie aangeboden, waar singles aanspraak op kunnen maken als er aan de daarvoor geldende voorwaarden wordt voldaan.

Naar de Lexa website Direct naar de Lexa datingsite gaan, meer lezen en gratis aanmelden?

Aanmelding en registratie
Je kunt je gratis aanmelden bij Lexa en later besluiten op een volledig lidmaatschap te nemen, waarvoor wel een betaling is vereist. Er zijn wat dat betreft verschillende mogelijkheden. Je kunt je aanmelden door naar de website te gaan en aan te geven of je een man of vrouw bent en of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Daarbij kun je gelijk vermelden naar welke leeftijdscategorie je voorkeur uitgaat.

Verder is het een kwestie van gegevens invullen en een leuke gebruikersnaam te bedenken. Er wordt gevraagd om een e-mailadres op te geven en een wachtwoord te bedenken, waarna de registratie voltooid kan worden. Je krijgt via je e-mailadres een activatielink, waar je op moet klikken om je registratie definitief te maken. Je komt dan automatisch terug op de dating site en kunt meteen een succesvol profiel aanmaken en op zoek gaan naar leuke single mannen of vrouwen.

Profiel aanvullen
Op basis van de voorkeuren die je bij de registratie hebt opgegeven zal Lexa meteen een aantal passende dates aan je voorstellen via de e-mail. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te gaan zoeken naar potentiële partners. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, is het belangrijk om wel over een goed profiel te beschikken, die je dus zo volledig mogelijk moet invullen. Aan de linkerkant van je scherm kun je zien tot hoever jouw persoonlijke profiel al is ingevuld.

Binnen je profielscherm krijg je de gelegenheid om een aantal vragen te beantwoorden, Daarbij hoef je overigens niet op elke vraag antwoord te geven. Het is wel verstandig om een uitgebreide tekst bij je profiel te schrijven, zodat je persoonlijkheid, je interesses en hobby's zo duidelijk mogelijk naar voren komen. Zelf zul je waarschijnlijk ook sneller reageren op iemand met een uitgebreid profiel dan op iemand die slechts enkele zinnen heeft neergezet.

Passende dates zoeken
De uitgebreide zoekfunctie van de site maakt het makkelijk om op basis van criteria een selectie van de leden te zien te krijgen. Op het plaatje zul je links een aantal mogelijkheden zien, zoals het selecteren van singles in de eigen regio. Adere selectieopties zijn onder meer op basis van burgerlijke staat, hebben van een kinderwens, voorkeur voor nationaliteit en lichaamseigenschappen. Ook kun je kiezen om alleen die profielen te zien te krijgen, waar een profielfoto bij is geplaatst. Het is echter alleen mogelijk om berichten te versturen als je over een betaald lidmaatschap beschikt.

Tachtig procent van de leden van de dating site zou via de site een partner heeft leren kennen. Dat blijkt namelijk uit een onderzoek, maar leren kennen is natuurlijk ook wat anders dan een serieuze relatie met een levenspartner aangaan. De slogan 'Lexa, elke week 234 nieuwe verhalen' doet het in elk geval erg goed.

Het is wel interessant om de succesverhalen op de website door te nemen en te zien hoe andere bij elkaar gekomen zijn via online dating. Overigens beveelt maar liefst zeventig procent van de leden Lexa aan bij kennissen die ook nog single zijn. Vreemd is wel dat bij het aanmaken van een profiel er meteen al berichten van andere leden kunnen worden ontvangen.

Kenmerken
- Lexa beschikt over een blog voor singles met nieuwtjes en verhalen
- Zeventig procent van de leden beveelt Lexa aan bij andere singles
- De dating formule en de website zijn constant in ontwikkeling
- Lexa is actief in verschillende landen
- Dates kunnen gezocht worden op basis van selectiecriteria
- Duizenden singles zijn dagelijks online bij Lexa
Klik hier om naar de website van Lexa te gaan!

Dating site van de week Lexa

Lexa telt momenteel bijna 2 miljoen Nederlandse leden wat de kans op een leuke date aanzienlijk verhoogt.

Dating site van vorige week Be2

Be2 is hard op weg om de grootste datingsite van Nederland te worden!